Ki ide belépsz…

… fel sem ismered 🙂 Legalábbis az előszobát tuti nem. Bár az első bejegyzésbe megmutattam az összes képet, ami a felújítás előtt készült, de ezt nem lehet megunni 😀
Ahonnan indultunk:

 Itt még voltak olyan elképzeléseim, hogy a lambéria marad és fessük át fehérre, de a Férjem bekeményített és azt mondta, csak ha én csiszolom le 🙂 Utólag igazat kell adjak neki. Láttam azóta képen és egyszer élőben ilyen típusú ezer éves, lakkozott aztán csiszolgatott-festett alkotmányt. Hát, van olyan terv, amit el kell tudni engedni. Még időben.
Ezt a részt teljesen eltüntettük. A baloldali függönyös ajtó a konyhába, a középső a fürdőbe, a jobb oldali pedig a padlás és a pincelejáróba nyílott. Az első feladat ennek a teljes eltüntetése volt falastól, ajtóstól, hogy legyen egy nagy nappalink. 

 De most vissza az előszobába, a nappali még odébb van 🙂 
Először mutatom az elképzeléseket a pinterestes inspirációs táblámról (mai divatos nevén moodboardomról) amit ITT találtok:

Bedroom storage:

Tips to Prepare Your Home for Out of Town Guests #theeverygirl:

Love the door:

 :

És amit ki tudtunk hozni belőle…
Szóval jó sok hét bontás és építés után ilyen lett:

Hát, fogyott néhány méternyi polisztirol léc. Régen egyébként nem nagyon bírtuk a fehér falat és be kell valljam, kísérleteztünk barna lábazattal, de most tavasszal átfestettük. Szerintem sokkal jobb. A műanyag ablak sajna kikerülhetetlen. Lehetett volna szép ablak, de a költségvetés véges volt. A függönyt muszáj összefogni, mert a legvékonyabb anyagú muszlin is képes annyira megfogni a levegőáramlást, hogy megjelenjen a penész télen. Ráadásul ha fújt egy kis szél, és becsapta az ajtót, tuti odakerült a függöny és szép kis olajfolt lett a beszorulás helyén. Amikor tizedszer szedtem le két héten belül, meguntam, összefogtam.

A kék színért teljesen odavoltam, mondhatott bárki bármit, például hogy sötét lesz. Meg kényes. Hát nem lett sötét, bár nyilván nem fehér és mivel nem járunk rajta, nem is kényes 😀 Mondjuk a padló sötétebb és azon járunk is. Meglátszik rajta, ha koszos cipővel jövünk be, akkor feltörlöm. Meg lecseréljük papucsra. A koszos cipőt. Amúgy már 8 éves lesz lassan, vannak rajta karcolás nyomok. Azt meg antiknak hívjuk. A lényeg, hogy nem bántuk meg egy percig sem, mert annyira jó karaktert ad az egész háznak. Találtam egy jó padlóápolót a DIEGO-ban, egyszer sikerült venni, azóta sem, de szerencsére még van belőle. Gyönyörű fényes lett tőle a parketta, igaz hogy végig kellett kenni és térdepelni a 90 négyzetmétert de hónapokig gyönyörű. Az oldal, ahol végül találtam IDE kattintva elérhető. Szóval mi bírjuk a sötét színű parkettát nagyon. A kék falra a YISK-ben vettem a legtöbb képkeretet, a fehér szekrényke pedig a korábbi tulajdonosok villanyóra szekrénye. A miénk a házon kívülre került és mindenki kicsit bolondnak nézett, amikor nem engedtem kiszedni a dobozt. Ez lett a kulcsos szekrény. 

Bepolcoztuk és itt tartunk egy csomó apróságot. Felül az esernyők, a legyen mindig kéznél szerszámok és a kulcsok. El nem tudom képzelni, hol tárolnánk ezt a sok mindent ilyen rendszerezetten. 

Még néhány kép ugyaninnen:A képkeret még várja a családi fotót. A fehér biztosítékszekrény nagyon szúrja a szememet, hamarosan sorra kerül ő is…

Cipős szekrények az IKEA-ból, nászajándék volt 14 éve. A fogantyúkat lecseréltük 🙂 

 Trófea 😀

 Láda a Vateráról jó pár éve. Valahonnan Debrecenből postázták, volt benne egy tök nagy pók. Jót utazott. Vendégpapucsok és a cipőpucoló cuccok vannak benne. A szőnyeg IKEA és nagyon szuper, rengeteg koszt felfog, nem látszik meg rajta semmi, és két másodperc porszívózni. 

 Szeretem az előszobánkat, mert szép tágas. Fontos volt, hogy otthonos legyen, mert egy légtérben van a nappalival. Ezért mindig rendezettnek is kell lennie, hogy ne egy kupac kabát és sáros cipő mellett nézzük esténként a tévét :)Ezt az állapotot általában sikerül is tartanunk, mert mindennek van helye és mindent a helyére teszünk.
Innen kis jobbkanyar után a két szoba és a fürdő közötti közlekedőbe jutunk. Most a babaszobába lehet látni. Régen ilyen volt:

Most ilyen:

Ha szeretnéd látni közelebbről, találkozzunk legközelebb.Az előszoba felújításához az inspirációs táblát a Pinterest oldalamon ITT találod! 
Szeretettel:
Enci

Ha tetszik az oldalam, kövess: itt is

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük