Tavaszi gardrób frissítés

Hétvégén ismét Glamour napok voltak. Lili lányom ruhatárát havonta kell újítani, mert hihetetlen gyorsasággal nő. Így kapott új farmert, szandált és pólókat nyárra. És ilyenkor én is szívesen csábulok el néhány új darabra.

Nagy kedvenceim az egybeszabott ruhák. Egy ideje már főleg térdig érő, vagy az alatti hosszban. Bár van már jó néhány alapdarab a szekrényemben, de akciók idején szívesen kísérletezem új színekkel. Most-többek között-egy rövid ujjú zöld ruhát sikerült akcióznom magamnak a H&M-ben.

Ebből a fazonból már van egy feketém is.

Az egybeszabott ruha alapdarab a női gardróbban.

Hordható alkalomra elegáns cipővel és hétköznapra farmerkabáttal.

Néhány stílustipp:

  • egyszínű ruhával nehéz mellé fogni.
  • kontrasztos, nagy minta, fényes anyag, vízszintes csík kövérít
  • függőleges minta, csíkozás, monokróm szín karcsúsít
  • ha alacsony vagy, akkor is hordj nyugodtan maxi ruhát
  • vagy dekoltázs, vagy láb mutogatás. De legyünk reálisak és maradjunk a jóízlés határain belül.
  • egyetlen ruha számtalan szett alapja lehet, így érdemes a kevesebb több elv alapján inkább 3-4 drágább ruhát megvásárolni, mint 10-15 olcsóbb darabbal teletömni a szekrényt.
  • keverjük ügyesen a stílusokat. Egy stílusos, minőségi táska jól párosítható egy ügyesen, akcióban megvásárolt olcsóbb ruhadarabbal és fordítva.

Ahogy a hírességek hordják: Duchess of Cambridge, Katalin hercegnő, aki egy igazi stílusikon.

És az örök klasszikus, a kis fekete:

Forrás

A női ruha önálló darab. Cipővel, táskával hűvös időben kabáttal lehet variálni, de alapvetően egyetlen ruhadarabbal határozzuk meg a megjelenésünket egy napra. Negyven éves kor felett, ha rosszul választunk fazont vagy színt, könnyen nénik, vagy rosszul öltözött nénik leszünk és nem csak a két és fél éves lányom szerint… Ez jár némi kockázattal. Így nem az a kérdés, hogy egy (szűk, rövid, kivágott, színes, mintás stb.) ruhát felvehetünk-e. Manapság ki tilthatná meg. Azt kell mérlegelnünk, hogy hozzáad, vagy elvesz a szépségünkből. 

Ha tetszett a cikk, várlak vissza a következő stíluskártyával!

Szeretettel:

Enci

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük